loading

ČIST VAZDUH, NISKI TROŠKOVI.

1.6 CDTI Turbo i BiTurbo motori1 smanjene zapremine koji isporučuju više snage uz manju potrošnju goriva, tipičan su primer genijalnosti Opela Vivaro. Rezultat je izuzetno mala potrošnja goriva i emisija CO2.

Opel Vivaro – Više snage, manje žedji

Više snage, manje žedji

Gamu motora za Opel Vivaro odlikuje visok obrtni moment, mala potrošnja goriva i niska emisija izduvnih gasova. Tri motora dolaze sa sitemom Start&Stop: 1.6 CDTI Turbo od 70 kW (95 KS) i 1.6 CDTI BiTurbo motori od 92 kW (125 KS) i 107 kW (145 KS). Tu su i dva motora bez sistema Start&Stop, snage 70 kW (95 KS) i 88 kW (120 KS).

Opel Vivaro - Biturbo tehnologija

BiTurbo tehnologija

Tehnološki napredni BiTurbo motori Opela Vivaro kombinuju prednosti malog turbo punjača (brz odziv za veliku snagu i obrtni moment pri malom broju obrtaja) s prednostima velikog turbo punjača (velika snaga obrtni moment) pri visokom broju obrtaja. Dvostruki interkuler obezbedjuje ekološki čisto, efikasno sagorevanje. Rezultat je konstantno visok obrtni moment iz malog broja obrtaja i veća snaga pri većim brzinama motora, kao i izvanredna efikasnost.

Opel Vivaro - ecoFLEX

Vivaro ecoFLEX

Amblem ecoFLEX mnogo govori o vašem stavu prema životnoj sredini i efikasnosti. Izuzetno ekonomičan 1.6 CDTI ecoFLEX od 66 kW (90 KS), uz standardni Start/Stop sistem, smanjuje potrošnju goriva na nulu svaki put kad se Opel Vivaro zaustavi, smanjujući time rasipanje goriva i negativan uticaj na životnu sredinu. Takodje, deli i mnoštvo drugih tehnologija za uštedu energije, kao što je regenerativno kočenje, filter za čestice iz dizela koji nije potrebno održavati i najsavremenije turbo punjenje s ubrizgavanjem goriva i varijabilnom geometrijom. Bez obzira na to kakvo lako komercijalno vozilo vam je potrebno, pogledajte ecoFLEX kao korak ka ekološki čistijem, ekonomičnijem poslovanju.

Opel Vivaro - Start/Stop sistem

Sistemi za dodatno smanjenje troškova

Uz opcioni Start/Stop sistem, pumpa za vodu s mogućnošću uključivanja i isključivanja koja štedi gorivo radeći samo kada treba i pumpa za ulje promenljive zapremine koja obezbedjuje precizno tačnu količinu maziva, smanjuju rasipanje prirodne energije.

Regeneracija energije kočenja smanjuje potrošnju i emisiju selektivno puneći akumulator, uglavnom onda kad na raspolaganju ima viška energije tokom kočenja i smanjenja brzine.

Zupčasti lanac i filter za čestice kojima nije potrebno održavanje, smanjuju troškove servisiranja i pauze u radu doprinoseći dugim servisnim intervalima od maksimalno 2 godine/40,000 km.

Opel Vivaro - ecoDrive režim

ecoDrive režim

ecoDrive režim moguće je izabrati ili isključiti u svakom trenutku. Aktivira se pritiskom na taster i prekida se pritiskom papučice gasa do kraja ili jednostavnim isključivanjem.

U ecoDrive režimu

  • smanjen je obrtni moment i snaga motora,
  • prilagodjen je odziv pedale gasa,
  • smanjena je potrošnja električne energije pri radu klima uredjaja i sistema za grejanje.

ecoDrive režim obaveštava vozača tačno u kom stepenu prenosa treba da bude da bi štedeo gorivo, paleći signalnu lampicu kad se postigne brzina pri kojoj je najefikasnije promeniti stepen prenosa. Ako ima ugradjenu navigaciju, prikazuje i podatke o ekonomičnosti vožnje i instrukcije zasnovane na podacima iz sistema.

1: Vivaro Panel kombi:
Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu 8.7–6.6, van grada 6.7–5.5, kombinovana 7.4–5.9; emisija CO2 u g/km: kombinovana 195–155.

Vivaro Kombi za prevoz radnika:
Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu 8.7–6.6, van grada 6.7–5.5, kombinovana 7.4–5.9; emisija CO2 u g/km: kombinovana 195–155.

Vivaro Kabina s platformom:
Potrošnja goriva u l/100 km: u gradu 8.0–7.2, van grada 7.1–6.9, kombinovana 7.4–7.0; emisija CO2 u g/km: kombinovana 195–185.

Prema uredbama R (EC) br. 715/2007 i R (EC) br. 692/2008 (u odgovarajućim verzijama).

Slika može prikazivati opcionu opremu.

Opel će uložiti razumne napore kako bi obezbedio da ovaj sajt sadrži tačne i ažurirane podatke, ali ne prihvata nikakvu odgovornost za eventualna potraživanja odnosno gubitke nastale kao rezultat oslanjanja na sadržaj ovog sajta. Neke od informacija na ovom sajtu mogu biti netačne zbog promene proizvoda do kojih može doći nakon njihovog plasmana na tržište. Neka opisana ili prikazana oprema može biti dostupna samo u nekim zemljama ili samo uz doplatu. Opel zadržava pravo izmene specifikacije proizvoda u bilo kom trenutku. Za ažuriranu specifikaciju proizvoda dostupnih u vašoj zemlji, molimo obratite se svom dileru Opela.
Idi na vrh